Hei, jeg heter Cita og er verdens vakreste :)
Mamma'n min er klin gal kokos etter meg allerede, så denne siden skal handle om meg, meg og atter meg :) :) :)

**************************************************************************************************************************************

søndag 16. januar 2011

BRUK SELE!! IKKE HALSBÅND!!

Sitert fra Turid Rugaas sin blogg; "...Noe av det som opptar meg akkurat nå, er en undersøkelse ved en veterinærskole i Wisconsin, USA om hva presset av halsband mot hundens hals kan gjøre av skader på hundens syn.

Vi har i flere ti-år visst om og vært fokusert på skader på nakke og rygg hos hunder ved bruk av halsband, noe som er alvorlig nok, og skaper mye smerter og plager for utallige hunder, og undersøkelser har vist oss hvor stor prosent som virkelig får store skadet etter bruk av halsband. Og for noen år siden kom noen engelske vetrinærer med en bekymringsmelding om at press rundt halsen så ut å kunne forårsake nedsatte blodsirkulasjon, og dermed gjøre skade på øynene, med nedsatt syn og til og med blindhet som resultat.

Og nå har beviset kommet; undersøkelsen viser at hunder har store sjanser for sterkt nedsatt syn og blindhet ved bruk av halsband. Undersøkelsen konkluderer helt entydig med følgende: BRUK SELE!..." Sitat slutt. Undersøkelsen


... fra søndagsturen i Nærskogen på Oppsal :)

2 kommentarer:

Dyreneshverdag sa...

:-O
Jeg mener: Jeg trodde hunder regnet selen som "DRA" og halsbåndet som "GÅ PENT"?
Ikke det at jeg ikke tror deg, jeg snakker bare om min egen erfarning ;-)

Helle sa...

Hei, hei

Hunder regner med/gjør det en (som regle) lærer en og vet at mange bruker den og har lært det på hunde-kurs at de skal lære hunden at når de har halsbånd på, skal de gå pent og når de har sele kan de dra (eller gå løsere).

Men forskning viser at mange hunder har fått store skader ved å bruke halsbånd, da både i nakke og rygg. Mange har fått så store skader at de ikke klarer å bøye nakken, for å spise maten sin på vanlig måte. Og nå har t.o.m en ny forsking vist at hundens syn også kan bi skadet, pga den nedsatte blodsirkulasjonen i halsen pga bruk av halsbånd.

Jeg er ekstremt imot bruk av halsbånd, brukte det i et par mnd når Cita var litta, dette var før jeg viste bedre, nå er det kun sele som gjelder.

Ps; Syntes også det sier seg litt selv, når en ser hvordan hunder til tider under turen, kan "styrte" avgårde til en ekstra godlukt, og hvordan da halsbåndet/koplet stopper de, + hvordan enktelt eiere drar hunden tilbake brått... vår hals hadde også tatt store skader av det...