Hei, jeg heter Cita og er verdens vakreste :)
Mamma'n min er klin gal kokos etter meg allerede, så denne siden skal handle om meg, meg og atter meg :) :) :)

**************************************************************************************************************************************

onsdag 10. februar 2010

Trenning 2010-1 Nystart + Gi labb :)

"Endelig" har Cita Gull lært seg å gi labb, tok henne akkurat 2x3 min trening, lett som en plett :)mamman til Cita har vært en smule treg med treningen de siste mnd/året. Men nå starter vi opp igjen :)

Hadde Cita vært en mer rampete-bjeffende-dra i bånde-ikke høre på hund, hadde vel mamma kanskje vært flinkere til å trene....av ren nødvendighet, ... men Cita Gull er noe av det snilleste og roligste du kan komme over av en hund....og det er faktisk ikke bare skryt :)

Ute er det full fart med hopp og sprett og lek, mens inne er hun en ren kose-hund :) - vi kan herje og lek inne også, men når leken er ferdig og mamma setter seg i soffaen så blir hun like rolige med en gang :)

Her kommer ihvertfall en skryte-liste over komandoer Cita faktisk kan :) Sitt, Bli, Kom, Slipp, Nei eller "ehe", værsågod, Kyss (kysse mamma), På Plass (bruker bare Plass), Bli, Vent, Fortau, vil si rundt på høyre side og sette seg ned på venstre side), Hit (øver fortsatt på),da er det ikke bare "kom denne veien", men spurt Hit!! Og ettersom hun er en vakker Bedlington, kommer vi ikke utenom pelsstell og både under pelsklipping, bading, øre-hår napping og klo-klipping er Cita bare
sååå flink og rolig :)

Og nå har Cita lært Gi labb :) Hmmmm, trenger en egenlig flere i hverdagen?

Ettersom Cita alltid har vært så rolig inne, har det å lære henne "legg deg", "dekk" ikke vært så nødvendig... men ettersom mamma har lyst til å kanskje prøve seg litt mere, kanskje aktiv innen lydighet, så må hun jo lære kommandoen "Dekk" også....men det kan virke som om "Dekk posisjonen" ikke ligger helt naturlig for henne...aldri sett henne ligge i den stillingen før heller.. Vi har prøvd å trene litt, da etter boka,men det hakke funket gitt...hmmm

Men ihvertfall har vi nå igjen tatt opp treningen, og har da startet litt på skrætsj igjen, med klikker-innlæring, og kontakt-trening...På kontaktreningen skal Cita søke øyenkontakt med meg, mens jeg står i forskjellige rettninger...eller så skal hun,mens jeg kaster/legger en gobitt på gulvet se på meg og få klarsignal, før hun tar godisen (viktig da å klikke, med klikkern, ved øyeblikkelig øyenkontakt)

Og selvfølgelig er hun verdens flinkeste :)

2 kommentarer:

Hege sa...

Cita er utrolig flink:)
Kanskje vi kan trene litt sammen. Vi begynner jo på null vi nå. Falt litt for lydighet du å?

Helle sa...

Ja, hun er utrolig flink, må jo skryte litt av lille jenta mi :)

Planen/ønsket har vel alltid vært å trene litt aktivt lydighet...men så spørs det på tid og det å faktisk gjøre det...

Ja, fint om vi kan trene litt sammen :) Vi trenger ihvertfall å trene med forstyrrelser....Cita går på siste verst med løpetiden nå... og vi har faktisk vinterferie denne uke :)