Hei, jeg heter Cita og er verdens vakreste :)
Mamma'n min er klin gal kokos etter meg allerede, så denne siden skal handle om meg, meg og atter meg :) :) :)

**************************************************************************************************************************************

fredag 26. februar 2010

Trening 2010-2

De siste ukene har jeg og mamma faktisk vært litt flinke til å trene :) Vi har trent både på Slalom/Sikk-sakk (som vil si at jeg skal gå slalom mellom bena til mamma), og vi har trent enda mere på forskjellen på Høyre og Venstre labb, den er litt vanskelig, men jeg er veldig flink til å gi labb da og prøve meg på (nesten) annhver gang på høyre og venstre labb... kan jo hende jeg treffer rett i blandt hehe og det gjør jeg :D

Vi har også trent på Snurre (kan jo ikke være dårligere enn Trulte :P), snurre vil si at jeg skal snurre rundt (en runde,) foran mamma, på komando/tegn, flink jeg :)

Og de siste to dagene har vi trent på enda en ny ting og det er Apport :) Vet ikke helt om det er riktig måte å "gjøre apport" på (mamma hakke lest om det enda...) men det er vår variant... noe som vil si at når mamma ber meg stå, så skal jeg stå helt stille ved siden av mamma.... også kaster mamma votten sin (hehe ja, den er lettest tilgjengelig), og jeg skal fortsatt stå helt rolig, og når jeg titter på mamma og mamma tilsutt gir tegn + sier Apport, så løper jeg og henter votten... også løper jeg tilbake til mamma med votten igjen :) Og jeg er selvfølgelig bare sååå flink :) Mamma er veldig imponert over at jeg faktisk blir stående, mens mamma kaster votten og venter på klarsignal, for så å løpe og hente votten, jeg som ELSKER å løpe etter alt som blir kastet, vi avslutter da selfølgelig med vanlig kast og løp ...og klok som jeg er vet jeg forskjellen på stå og vente og løp som en gærning etter votten :) Egentlig når mamma tenker etter så har vi øvd på noe av det samme under Kontakt-treningen vår... for jeg har lært at når mamma kaster godis bortover gulvet, så skal jeg ikke løpe og ta godiset før mamma gir klar signal... streng hu morra mi hehe... og jeg venter jeg... og med en gang jeg da har tittet på mamma, så har mamma klikket (med klikker) og sagt værsågod... og jeg har løpt til godisen og spist den opp :)

Ellers har vi trent på Stå, den kan være litt vrien, er flink til å sitte og bli, men stå... da har jeg en tendens til å sette meg ned...hvorfor stå når en kan sitte liksom.. :) vi har også fortsatt å øve mer på Innkalling (HIT), der øver mamma også på hvordan hun skal bruke stemmen sin... mamma snakker/roper litt for lavt til tider....

Fot har vi også øvd en del på, som vil si at jeg skal gå pent på venstre side av mamma, både når hun går rett fram og svinger, er ganske så flink der også må jeg si... tror vi må begynne å øve på å rygge litt også :)

Det vi nå virkelig trenger å øve på er "trening/fokus med masse rare forstyrrelser"... har trent en del ute nå og der er det jo litt forstyrrelse med alle de gode luktene, men trenger å trene med andre hunde-mennesker-forstyrrelser osv. (spesielt mamma trenger det.. hun blir lett distrahert kan man si..... ;)
Se hvor fint jeg går ved siden av mamma :)

Skutern vår...

*
PS; Også er det veeeeldig deilig å være ferdig med løpetiden, for da kan jeg løpe og leke mere fritt i snøen også :)

4 kommentarer:

RitaK sa...

Oisann, så veldig flinke dere har vært da... Er det gøy eller? Jeg kan også litt forskjellig, og synes det er kjempeartig med triks og agility. God helg :-)

Hege sa...

Så flinke dere er:) Cita er ei lærevillig jente altså.
Gleder meg til våren kommer. Da kan vi være ute masse og trene sammen;)

Må huske å be om labb neste gang vi møtes

Helle sa...

RitaK; Ja, det er kjempe gøy :) Vi var (mamma var) litt treg med treningen, men nå har vi satt igang igjen :)

Vi har også tenkt litt på agility vi også, tror det er noe for Cita, hun er glad i litt fart :) men hvor slitsomt er det for eieren og løpe ved siden av ha, ha ...

Har dere noen kule forslag til trisk vi også kan trene på da? :)

Helle sa...

Hege;
Jaaaaa :) Vi har vært litt flinke i det siste, prøver å øve litt hver dag :)

Blir litt lettere til våren ja, når vi slipper og fryse av oss rompa for en liten tur ut... men det er jo gøy med snø også :)