Hei, jeg heter Cita og er verdens vakreste :)
Mamma'n min er klin gal kokos etter meg allerede, så denne siden skal handle om meg, meg og atter meg :) :) :)

**************************************************************************************************************************************

tirsdag 15. juni 2010

Hjemmelekse...

Var jo å trente med Turte i går og da fikk vi hjemmelekser, så nå skal vi være flinke å øve hver eneste dag :) Vi må selvfølgelig øve på de tingene vi allerede har øvd inn, men som vi har vært sløve med å holde ved like, kommer snart igjen en oppdatert liste :)
*
Nye øvelser er;
  1. Stå, da Stå fra Sitt
  2. Stolpe, gå rundt mamma og sette meg på høyre side... hmmm akkurat i det mamma skriver denne setningen, så begynner hjernen å fungere... den øvelsen blir jo akkurat lik På Plass... tror vi må ta en prat med Turte ang. hjemmeleksen ja....

Men ihvertfall har vi vært flinke til å øve i dag, to korte økter.

Vi øvde da på;

  1. Targett
  2. På Plass
  3. Sikk sakk (gå mellom mammas ben, mens hun går)
  4. Mellom (gå mellom bena til mamma i 8 tall mens hun står rolig)
  5. Snurr
  6. Stå, da stå fra sittende utgangs-stilling
  7. Stolpe (men den kuttes ut....)

10 kommentarer:

Hege sa...

Skal ikke sette seg ned etter å gått rundt deg nei.. FY FY.. hehe. Så ikke belønn hvis hun setter seg.. Skal fortsette rundt.. Også husk å belønn forskjellige steder. Ikke samme sted hver gang...

Helle sa...

Hvis jeg skulle lært Cita den øvelsen, så liker jeg varianten med å gå en runde og sette seg ned på siden, ... men som nevnt i innlegget syntes jeg øvelsen blir for lik Cita sin "på plass" at jeg dropper den øvelsen... :(

PS; og hvis jeg skulle lært Cita den øvelsen, så mener jeg behovet ikke er der for å belønne underveis, da øvelsen ikke er så "stor", men hadde det vært en kjeding av forskjellige øvelser som til slutt ble satt sammen i en større øvelse er det selvklart belønning mellom hver :) Men Cita er vant til å følge targetten (fingeren), under trenging, forså å få belønning når øvelsen er fullført :) Target/fingeren/ blir så gradvis faidet bort... :)

Hege sa...

Ok. Det får du jo gjøre akkurat som du vil med. Det med belønning får vi være uenige i:)
Heldigvis sunt å være uenige. hehe

Helle sa...

Ja, det finnes jo flere metoder og Cita & jeg er jo vant til den innlæringsmetoden, da spesielt på mindre øvelser :)

Hege sa...

Ja finnes masse forskjellige metoder. Jeg mener jo at uansett hvor "liten" øvelsen er så er det viktig å belønne. Er ikke sikkert hunden synes det er en liten øvelse..
Men Cita er jo kjempe flink så det funker jo:)

Helle sa...

He, he denne diskusjonen kan vi ha i det uendelige...og det gidder vi vel ikke :)

Jo, akkurat denne øvelsen må jeg si at er liten... tar et par sekunder så er hun rundt... og da blir en godis mer forrstyrende underveis, ihvertfall for oss...

PS; hehe selvfølgelig blir hun belønnet uansett hvor stor øvelsen er, men ikke 2 sek. øvelser, da får hun heller en sluttforsterker :)

Men ved innlæring av sikk sakk/ slalom, da ble det belønnet mange ganger underveis... noe som er en selvfølge! :)

Hege sa...

Hva mener du er en slutt forsterker da? For når jeg snakker om belønning så er ikke det kun snakk om godbiter. Belønning kan jo være lek med deg, med en leke e.l

Dessuten er det meningen at hunden skal gå rundt deg mange ganger, ikke bare en gang rundt også ferdig. Den skal gå rundt deg mens du f.eks går fram og tilbake. Så øvelsen slutter jo ikke når hunden har gått en runde rundt deg.
Mulig jeg misforstår deg nå. Men virker som om du bare tenker en runde så ferdig?

Helle sa...

Sluttforsterker kan være alle former for belønning, spørs akkurat hva hunden liker best... godis, leking, kos osv. (er vant til å bruke ordet forsterker i jobbsammenheng pga det ordet dekker allt ...en har jo like mange forstkertyper som det finnes hunder/mennesker typer:) )

Ja, vi har nok missforstått hverandre der, jeg har tenkt en runde også ferdig.... men er det snakk om flere runder, også når en går... hmm kanskje vi prøver ut øvelsen alikevell da :)

Vi driver og øver på stå, fra sittende posisjon nå... ser ut som Cita så smått begynner å skjønne den.. har klikket inn stå, men når jeg begynner med innlæringen av kommando-ordet Stå, blir Cita så ivrig og starter å snurre når jeg har kommet til bokstaven S, hun er veldig glad i å snurre hehe og da er hun så søt at jeg ikke klarer å holde meg fra å smile/le... og det blir jo også fort en forstker for henne (at jeg smiler/ler)men prøver å være flink (jeg altså) å snu meg brått vekk fra henne når hun ikke gjør kommandoen jeg ber om og da bråstopper hun midt i snurringen... hehe er så søt atte :)(blir mange ord på S... Sitt, stå, snurr...)

Hvordan går det med deres trening? Turte klasker jo både ned i sittende, stående og liggende, har dere fått øvde noe på 8 tallet?

24. juni 2010 00.51

Hege sa...

Ja men da belønner du jo da. Så da er vi ikke så uenig når det gjelder belønning alikevel hehe.

Ja synes dere skal øve på Stolpe, du kan jo kalle det noe annet enn stolpe hvis det blir for mange ord på s. Mange hunder hører bare S også tipper de hva de skal gjøre. Så stolte blir snurr og snurr blir stå osv hehe. Jeg skal prøve å ikke ha mer ord på S nå. Må begynne å skrive ned ordene før jeg glemmer hva jeg har brukt hvor. Kanskje begynne å blogge igjen hehe..

Treningen vår går så der. Er jo på ferie og gått inn i ferie modus. Men 8 tall har vi klart, rygge gjør vi nå på håndkkomando og når jeg sier "Back" Er i gang med "stå på to"
Hva annet skulle vi øve på haha.. Har jo ikke blogga om dette så nå ble jeg plutselig usikker.

Så flinke dere har vært med STÅ kommandoen:) Plutselig går det opp for Cita også står hun plutselig der:)
Jeg må begynne å lære inn Stå fra gående til full stands.

Helle sa...

He, he, jeg har vel aldri sagt at jeg ikke belønner Cita!!

Diskusjonen vår gikk jo ut på .... som utspilte seg til å bli... også var det en missforståelse rundt øvelsen...

Ja, vi får se om vi øver på Stolpen... tenkte ev. å kalle den Rundt da... men kunne egentlig tenke meg heller å øve på noe annet en slike triks...syntes det blir litt kjedelig i lengden... har planer om å sjekke ut slike agility pakker... ser de har startsett på Canis.no til 795,- må sjekke litt ut ... :)

He, he ja, Cita tipper i vei, ser så forventningsfull ut og med en gang jeg åpner munnen, så snurrer hun hehe skulle aldri lært henne snurr hehehehe

Dere er jo bare så flinke da!! Ja, du må forte seg å skrive ned alle øvelsene før du glemmer de hehe, dere har jo en laaaaang rekke nå med komandoer som Turte og du kan :)